Питки за домашен бургер

Питки за Домашен бургер
Необходими продукти за 12 броя:
650 грама брашно тип 500
2 яйца
300 мл. прясно мляко
200 мл. вода
10 гр. сол
10 гр. захар
7 гр. суха мая
80 гр. масло
Начин на приготвяне:
В тенджера на котлона се слагат млякото, водата , захарта , сол. 
Малко преди да заври и след като се разтворят солта и захарта се махат от котлона.
Оставя се малко да изстине и се добавя и маята.  Като маята се активизира около 10 - 15 минути. В дълбока купа се слагат брашното и едно от яйцата . Сместа от мляко и вода се добавя към брашното и яйцето. Меси се хубаво и се оставя да втаса докато удвои размера си. Маслото се разтапя на котлона. След като тестото удвои размера си прибавяме маслото и месим докато тестото не поеме цялото масло и оставяме пак да втасва . Взимаме тестото и го правим на питки от по 120 грама . Готовите питки ги намазваме със смес от 100 грама мляко и един жълтък и оставяме да почиват 10 - 15 минути преди да ги сложим в фурната на 180 градус за около 25 - 30 минути. Готовите питки са идеални за направата на домашен Бъргър. Успех   

Коментари

Популярни публикации