Еклери с домашен крем

Еклери с домашен крем
Продукти за еклерите :
1 ч ч вода
1/2 ч ч олио
Щипка сол
1 ч ч брашно
5 яйца
В тенджера се изсипва водата ,олиото и солта.Оставя се да заври и се добавя брашното. Бърка се до получаване на тесто. Маха се от катлона и се оставя да се охлади. След като се охлади се добавят яйцата,едно по едно. Готовата смес се слага в пош и се уформят еклерите. Пекат се върху хартия за печене на 190 градуса да зачервяване.
Продукти за крема:
1 л мляко
100 гр масло
7 с л брашно
10 с л захар
1 ванилия
1 жалтък
В тенджера се добавя млякото,ванилията,захарта и маслото. Оставя се да заври. През това време към жалтъка се добавя брашното с малко вода до получаване на хумогенна смес. Прибавяме сместа към млякото и бъркаме до клокване на крема. Оставяме на страни да се изстуди. Готовите еклери пробиваме отдолу и пълним с крема. По желание готовите еклери може да се гарнират с разтопен
шоколад

Коментари

Популярни публикации