Негърче
Негърче
Необходими продукти:
1 1/2 ч ч брашно
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1/2 ч ч олио
1 ч л сода бикарбунат
4 с л какао
1 ч л канела
2 яйца
2 млечни щоколада ( за глазурата )
1 к ч прясно мляко ( за глазурата )
1 ч ч смлени орехи
Приготвяне:
Яйцата,захарта,киселото мляко и олиото се разбъркват с миксер. В отделна купа смесваме брашното,какаото,орехите,содата и канелата.
Течните съставки се смесват със сухите. Намаслява се тавата и се поръсва с брашно. Изсипва се сместа и се пече на загрята фурна на 170 градуса за 20 мин.
След като е готово го вадим и оставяме да се охлади. През това време правим захарен сироп ( 1: 1 захар и вода ),също разтапяме шоколада на водна баня и добавяме прясното мляко. След като е охладен сладкиша се реже на ромбове и се сиропира с захарния сироп и се залива с шоколада. Оставя се да се охлади и се сервира. Бон апетит
Необходими продукти:
1 1/2 ч ч брашно
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1/2 ч ч олио
1 ч л сода бикарбунат
4 с л какао
1 ч л канела
2 яйца
2 млечни щоколада ( за глазурата )
1 к ч прясно мляко ( за глазурата )
1 ч ч смлени орехи
Приготвяне:
Яйцата,захарта,киселото мляко и олиото се разбъркват с миксер. В отделна купа смесваме брашното,какаото,орехите,содата и канелата.
Течните съставки се смесват със сухите. Намаслява се тавата и се поръсва с брашно. Изсипва се сместа и се пече на загрята фурна на 170 градуса за 20 мин.
След като е готово го вадим и оставяме да се охлади. През това време правим захарен сироп ( 1: 1 захар и вода ),също разтапяме шоколада на водна баня и добавяме прясното мляко. След като е охладен сладкиша се реже на ромбове и се сиропира с захарния сироп и се залива с шоколада. Оставя се да се охлади и се сервира. Бон апетит
Коментари
Публикуване на коментар