Домашно кьопоолу

Необходими продукти за 6 порции:
3 - средно голями патладжана
10 бр. Печени червени чушки
2 - скилидки чесън
2 - глави лук
1 - връзка магданоз
300 гр. Бяло саламурено сирене

Начин на приготвяне
Вземете и почистете патладжана и чушките от дръжките и семките на чушките и ги изпечени във фурната . След като се изпекат обелете патладжана а чушките ги осолете обилно и ги задушете в плик. Нарежете на много ситно патладжана и чушките и ги смесете.  Добавете към тях ситно накълцан магданоз и чесън. Вземете лека и го завите в фолио за печене и го сложете във фурната за 20 минути на 180 градуса.  Готовия лук го накълцайте на ситно и го добавете към останалата смес. Водата от печените чушки не се изхвърля а се поднася при сервиране да се поле отгоре по този начин се засилва вкуса на чушките. Сместа овкусете  с зехтин , сол , черен пипер и оцет. При сервиране поръсени с краве сирене

Коментари

Популярни публикации