Чийзкейк тип "Страчатела"
Чийзкейк тип " Страчатела"
Необходими продукти:
За основата:
150 гр бисквити
60 г масло
За крема:
600 г крема сирене "Филаделфия"
300 мл пълномаслена течна сметана
80 г пудра захар
1 ванилия
10 г желатин
170 г шоколад ( смес от тъмен,млечен и бял )
Шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат на трохи в кухненски робот. Добавя се разстопеното масло и се обърква,докато трохите се овлажнят ( при необходимост се добавя още масло ).Блата се слага в хладилник да 30 мин да стегне маслото.Крем сиренето се размесва с ванилията.Желатината се разтваря във вода.Сметаната се разбива с миксер,като постепенно се добавя и пудрата захар.Към сметаната добавяме крем сиренето и разбъркваме.Добавяме готовият желатин,разбъркваме. Последно добавяме нарязаният шоколад. Върху вече охладеният блат,слагаме крема. Готовият чийзкейк слагаме в хладилник да стяга за 2 часа. След като стегне декорираме с останалият шоколад.
Коментари
Публикуване на коментар