Торта червено кадифе
Червено кадифе
2 яйца
2 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч ч олио
1/2 ч ч кафе
2 с л какао
1 ч л сода бикарбонат
1 ч л оцет
Бътърмилк 1 ч ч ( прясно мляко с лимонов сок )
Сладкарска боя суха една доза
За крема:
200 мл течна сметана
1 ч ч пудра захар
200 гр крема сирене
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки ( пресятото брашно,какаото,бакпулвер,боята и содата) и разбъркайте. В друга купа чукнете яйцата и ги разбийте захарта. Добавете по малко от течните съставки и най-накрая добавете лъжица по лъжица сухите съставки.
Бъркайге с миксер,докато се получи хомогенна смес.
Разпределяме го по равно за три блата. Печем на 170 градуса за 15-20 мин.
Крема приготвяме,като разбиете сладкарската сметана с крема сиренето и пудра захар.Готовите и охладени батове за тортата,изравнете,ако са бухнали по средата и хахнете крайщата.Намажете със сладко от ягоди после крема,поставяме следващия блат,отново сладко,крема и така и с последния блат.Намазваме цялата торта. Украсяваме по желание.
2 яйца
2 ч ч захар
2 ч ч брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч ч олио
1/2 ч ч кафе
2 с л какао
1 ч л сода бикарбонат
1 ч л оцет
Бътърмилк 1 ч ч ( прясно мляко с лимонов сок )
Сладкарска боя суха една доза
За крема:
200 мл течна сметана
1 ч ч пудра захар
200 гр крема сирене
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки ( пресятото брашно,какаото,бакпулвер,боята и содата) и разбъркайте. В друга купа чукнете яйцата и ги разбийте захарта. Добавете по малко от течните съставки и най-накрая добавете лъжица по лъжица сухите съставки.
Бъркайге с миксер,докато се получи хомогенна смес.
Разпределяме го по равно за три блата. Печем на 170 градуса за 15-20 мин.
Крема приготвяме,като разбиете сладкарската сметана с крема сиренето и пудра захар.Готовите и охладени батове за тортата,изравнете,ако са бухнали по средата и хахнете крайщата.Намажете със сладко от ягоди после крема,поставяме следващия блат,отново сладко,крема и така и с последния блат.Намазваме цялата торта. Украсяваме по желание.
Коментари
Публикуване на коментар