ЛАЗАНЯ БОЛОНЕЗЕ

Лазания
Продукти
1 пакет кори за лазания
2 броя моцарела
Кашкавал
Продукти за сос болонезе
500 гр кайма
1 морков
1 глава лук
Доматен сок 500 л
Сол
Дафинов лист
Черен пипер
Червено вино
Продукти за сос бешемел
200 мл прясно мляко
100 гр масло
100 гр брашно
Сол
Приготвяне
Сос болонезе
Моркова,лука се нарязват и се запържват. Добавя се каймата,доматения сос. Слага се червеното вино,дафиновия лист,солта и черния пипер. Оставя се да поври до готовност
Сос бешемел
Маслото се стопява на котлона. Премества се и се добавя постепенно брашното,връща се на котлона и се добавя прясното мляко и се бърка
Лазания
Приготвяне
Намаслява се тавата в която ще се пече и почваме да редим. Кори,сос болонезе,сос бешамел, моцарела и пак кори. Така редим до свършване на всички продукти.Печем на загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.При готовност поръсваме с кашкавал

Коментари

Популярни публикации