Шкембе по римски
Шкембе по римски
Необходими продукти за шест порци
1 кг. Шкембе
1 средно голяма глава лук
2 моркова
3 скилидки чесън
2 стръка мента
Лют червен пипер
100 гр пармезан
300 мл доматен сос
Начин на приготвяне :
Шкембето се сварява и нарязва на средно големи кубчета. Лукът и моркова се нарязват на ситно . В дълбока тенджера се сипва олио и след като загрее се слагат ситно нарязаните лук и моркови поръсват се с лютия пипер и се запържват до златисто. Чесъна също се нарязва и прибавя към останалите продукти . Изсипва се шкембето и се запържва с вече почти готовите лук , морков и чесън. Прибавя се доматения сос и се оставя на бавен огън да ври. Като изври водата от доматения сос се слага ситно нарязаната мента . Сол и пипер на вкус. При сервиране се поръсва с пармезан. УСПЕХ
Необходими продукти за шест порци
1 кг. Шкембе
1 средно голяма глава лук
2 моркова
3 скилидки чесън
2 стръка мента
Лют червен пипер
100 гр пармезан
300 мл доматен сос
Начин на приготвяне :
Шкембето се сварява и нарязва на средно големи кубчета. Лукът и моркова се нарязват на ситно . В дълбока тенджера се сипва олио и след като загрее се слагат ситно нарязаните лук и моркови поръсват се с лютия пипер и се запържват до златисто. Чесъна също се нарязва и прибавя към останалите продукти . Изсипва се шкембето и се запържва с вече почти готовите лук , морков и чесън. Прибавя се доматения сос и се оставя на бавен огън да ври. Като изври водата от доматения сос се слага ситно нарязаната мента . Сол и пипер на вкус. При сервиране се поръсва с пармезан. УСПЕХ
Коментари
Публикуване на коментар